Yazımızı oylayın...
0 / 5

Your page rank:

Petek Temizleme

Petekler ile ilgili sıklıkla yaşanan problemlerin en büyük sebebi periyodik olarak petek temizliğinin yapılmamasıdır. En fazla iki yılda bir petek temizliği yapılmalıdır.Çünkü içerisinde bulunan su,  korozyon sebebi ile zamanla alt kısımlarında tortullaşarak birikir. Buda suyun alt kısımlara ulaşamamasına böylelikle ısı kaybına sebebiyet verir.


Petek Temizliği için ARA 0 216 576 47 29

Petekler Isınmıyor Ne Yapmalıyım?

Hemen açıklayalım J Peteklerin ısınma mantığı sıcak sudur. Yani kombide ısıtılan su basınç ile peteklere verilerek ortam sıcaklığı sağlanır. Petek içerisinde bulunan korozyon sebebi ile peteklerin alt taraflarında bir birikinti oluşur ve bu bölgelerde su devir daim yapamadığı için ısınma sağlanamaz. Sizler ise bunun kombinin ayarından dolayı olduğunu düşünerek derecesini yükseltirsiniz ve ay sonunda hem ısınamamış hem de fazla para ödemiş olursunuz. Bunun yerine her yıl veya iki yılda bir petek temizlenmesi ile radyatör içerisinden oluşan pisliklerden kurtulabilirsiniz.  Bu size hem ısı kazancı hem de fatura tasarrufu sağlayacaktır.  Peteklerinizin altı ısınmıyor buna rağmen üst tarafı çok sıcak ise artık radyatörlerinizi temizletme vakti gelmiştir.

 

petek-temizligi
Skor Tesisat Petek Temizleme Hizmeti

Petek Temizliği Ne Zaman Yapılmalı?

Kış aylarında kullandığımız peteklerimizin temizliğini bahar bitimi veya kış başlangıcında yaptırabiliriz. Petek temizliğini düzenli olarak yaptırdığınızda faturanızda yaşanan düşüşleri göreceksiniz. Petek temizliği hakkında detaylı bilgi almak isterseniz iletişim bölümünden veya yazının altında yer alan formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Peteklerin havasını nasıl alınır?

Kalorifer tesisatı içerisinde biriken hava genellikle yeni kurulan tesisatlarda sıklıkla görülür. Boru içerisinde biriken hava suyun döngüsünü engelleyerek ısınma problemi yaşatır. Bir diğer peteklerin havası problemi ise su devir daimi sırasında ortaya çıkar. Petek havası nasıl alınır kısmına gelecek olursak; purjör vanasını yani peteklerin yan tarafında musluk hizasında bulunan vanayı açmanız gerekir bunu bir purjör anahtarı yada düz tornavida ile su gelene kadar açarsınız. Su kesilince biraz bekledikten sonra açtığınız yönün tersine kapatarak içerisindeki havayı almış olursunuz.

Kombi basıncı neden düşer?

Ekonomik bir ısınma aracı olan kombiler üzerinde sıcak su depolama haznesi bulunmamaktadır. Anlık olarak ısınma işlemi ile çalışır. Bunu eşanjör adı verilen bir kombi parçası ile yapmaktadır. Ejanjör parçasının kendini soğutabilmesi için kombi içerisinde belirli bir miktarda suyun olması gerekir. Suyun bulunduğu alana “bar” adını veriyoruz. Standart bir bar seviyesi 1.5 ile 2 arasında olmalıdır.  Kombi arızası veya tesisat kaynaklı problemlerden dolayı bar içerisindeki suyun seviyesi düşebilir. Bu düşüşler 2-3 ay aralığında ise bir problem yoktur. Bu aralık sıklaştığı zaman sorunlar başlar. Şöyle ki bu düşüşler tesisat borularınızda yaşanan  su kaçağı olduğunun habercisi olabilir.

Petek temizleme fiyatları?

Petek temizleme fiyatlarını kullanılan petek boyutuna ve mekana göre değişiklik göstermektedir. Skor tesisat olarak yıllık bakım zamanı gelen petek temizleme işlemleriniz için kışa özel fiyat listesi oluşturduk Sizde petek temizliğiniz yaptırmak istiyorsanız aşağıdaki form ile bize ulaşabilir. Petek temizliği hakkında bizden teklif alabilirsiniz.

Petek Temizleme Fiyatları için Teklif İste

 
Bize Mesaj Atarak teklif isteyebilirsiniz.




    Write a Comment

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir